Powered by Blogger.
RSS

Fantasy books vs movies

Sunt o cinefila inraita, daca pot sa spun asa. Am vazut nenumarate filme pana acum de toate genurile. Imi place sa ma uit, mai ales la cele de groaza. Din pacate greu mai gasesc filme care sa ma sperie pentru ca multe dintre cele din ziua de azi sunt mai mult scarboase decat sa sperie pe cineva.
Dupa parerea mea cred ca genul de film la care se da cel mai des fail este cel fantasy. Saptamanile trecute pentru ca ma plictiseam de moarte mi-am consultat lista si am inceput sa downloadez filme de acest gen pentru ca aveam chef sa vad ceva care include supernatural stuff si sa ma si faca sa rad daca se poate. Asa ca dupa multe dezbateri am ales Thor si Shrek: Forever after. La catva timp dupa am downloadat si Percy Jackson and The Olympians - The lighting theif si alaltaieri am vazut Beastly cu Dee. Acum sa le luam pe rand.

1. Thor ilustreaza povestea celebrului zeu nordic al tunetului. Povestea e binisor inchegata, dar de cand il izgoneste tatal lui pe Pamant mi se pare ca totul se grabeste: repede isi gaseste ciocanul, repede afla de uneltirile fratelui lui, etc. De scene de lupta nu duce lipsa, dar nu dureaza mult si nu sunt asa complicate. Efectele sunt geniale, mai ales cand il vezi 3D [eu l-am vazut acasa la pc, dar se vede clar]. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut totusi si ca m-am atasat de Loki. Mi-a placut cum actorul care juca rolul lui Loki si-a construit personajul, cu toate ca era the bad guy. [Eu am o slabiciune pentru bad guys in filme.] Nu ma asteptam sa joace si Natalie Portman [nu pare genul ei de film] dar ma bucur pentru ca imi place de ea ca actrita.

2. Trailerul pentru Shrek forever after arata genial. Mi-am spus ca trebuie sa il vad in cinema, dar pana la urma am amanat. Sincer? Trebuia sa se opreasca la filmul cu numarul 3. Primele filme din seria asta au fost geniale. Radeam de ma prapadeam. Asta a incercat cateva poante care nu au mers. Sure, povestea e originala, au bagat si personaje noi dar mi s-a parut ca e mai mult o tragi-comedie. Si-au pierdut simtul umorului pe undeva pe drum. Am fost dezamagita.

3. Un film tot despre zei, de data asta, zeii Greciei Antice. Nici asta nu a fost cine stie ce, dar nu se compara cu Shrek. A fost fun pentru ca personajul principal, Percy, si prietenii lui au trebuit sa faca niste quests si fiecare implica lupte cu creaturi mitice care au fost foarte bine facute pentru a impiedica un razboi intre zei. Efectele au fost facute pentru 3D foarte fain. Iarasi m-a surprins castul - Uma Thurman in rolul Medusei si Pierce Brosnan in rolul unui centaur. La asta chiar nu ma asteptam. Pe Pierce l-am dat disparut pentru ca nu l-am mai vazut intr-un film de nu stiu cand si Uma iarasi nu pare genul de actrita care sa joace intr-un film de genul asta. :)) Parca imi amintesc ca am mai vazut-o intr-un film fantasy, dar tot am fost surprinsa. Ok, sa spunem ca a fost ceva de capul lui.

4. Beastly primeste puncte in plus pentru ca are o morala la baza si anume ne reaminteste ca frumusetea fizica nu e cea mai importanta, ci cea spirituala. Totusi mi s-a parut pueril, facut la abureala si un pic creepy. Sa fii urmarita de un tip mutilat tot timpul nu e ok deloc. :)) A fost si romantic si funny cum incerca el sa ii castige inima fetei cu cadouri scumpe si in acelasi timp sa o protejeze. La un moment dat era clar ca eu si cu Dee ne plictiseam. So...fail!

Exemple de failed fantasy movies se mai gasesc: Eragon, facut dupa cartea din seria Inheritence Cycle de Christopher Paolini, I am number 4, Blood Rayne facut dupa joc si mi-e si frica sa ma uit la Prince of Persia - The Sands of Time facut dupa jocul cu acelasi nume. Dar sunt si reusite in genul asta, cum ar fi: Harry Potter [nu am citit cartile, dar am vazut filmele si mi-au placut], Silent Hill facut dupa joc.
Asa ca dupa ce am vazut atatea exemple negative tind sa nu ma uit prea des la astfel de filme pentru ca mai mult ca sigur voi fi dezamagita. Mai bine citesc cartea/manga/ joc jocul. Efectele sunt faine, dar nu ele fac tot filmul.
 Voi ce parere aveti?

PS: Credits for the pics go to the rightful owner, I only found them on Google.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Review on After School's Japanese version of Diva

Buna tuturor!

    Azi am luat Twitter-ul la "puricat". Din prea multa plictiseala citeam fiecare tweet in parte :)) Hongki si JYJ au fost foarte activi, mai ales JYJ, (crazy dudes fooling on Twitter) si din intamplare am observat tweet-ul lui Kahi din After School, pana aici totul ok, insa ce mi-a atras atentia a fost linkul atasat, un video de pe Youtube. Este vorba de noul videoclip pentru varianta japoneza a melodiei "Diva" plus intro-ul "Tap Slap".


Prima mea reactie a fost " WTF? Kahi chiar hoinareste pe Youtube? Oh sau poate e contul oficial al lor". Dar surpriza, cand ma uit era contul unui fanclub, care e international din cate stiu eu. Apoi am avut o a doua reactie de "WTF?" dupa ce am vazut videoclipul.


 

   Pentru varianta japoneza, After School nu doar ca au filmat un nou videoclip dar au si o noua coregrafie, ceea ce este un first pentru K/J-Pop, mai ales ca tema (conceptul) nu este diferit fata de varianta coreeana. Unele miscari din vechea coregrafie se regasesc insa majoritatea sunt brand new. Cea mai mare nemultumire a mea este miscarea cu palmele intr-un loc sugestiv. Doamna coregraf/a ati vizionat prea mult Rainbow si "Come, come, come to me" move? Insa cu ceea ce nu ma pot obisnui sunt vocile loc mult prea editate, mult prea multe (cand au lansat varianta coreeana erau doar 6). Nici macar nu inteleg ce spun, nu ca as fi eu maestra in japoneza, dar de obicei inteleg pronuntia.

   Legat de imbracaminte, este 100% destinata publicului masculin japonez. Pentru ca numai in fanteziile lor se pote combina pielea neagra, un corset si volane roz...aa si balerini in picioare. Mai in gluma mai in serios, mai rautacios sau mai bine doritor, fetelor, nu o sa le intreceti niciodata pe SNSD cu un asemenea videoclip. Pledis ar trebui sa investeasca mai mult in voi. Meritati mult mai multe.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ce spun psihologii despre fanii k-pop

Am gasit declaratia de mai jos pe blogul Zeliei si mi s-a parut interesant de dezbatut aceasta problema.
A psychologist says: “Don’t underestimate those children who chase after Korean celebrities, their hearts are purer than anyone else, they love courageously, they will want to try their best to tackle difficult obstacles, the language and cultural barriers. They symbolise peace, they don’t discriminate based on race, they befriend people with the same interest from different countries, they’re more passionate and warm than anyone else. They don’t betray the ones they like easily, they are persistent and don’t give up easily. They are stronger than anyone else on the inside, because when they are loving these Korean stars, they experience the setbacks they’ve never experienced in life. They are all sensitive children, easily touched to tears for a long time because of one incident.
Through investigation, most of them understand gratitude. Their way of thinking is different from others, they don’t easily get carried away by love, they don’t harbour thoughts of doing bad things, and their criteria when looking for a partner is very high, other than looks, personality is more important, so the rate of marriage isn’t high, but neither is the rate of divorce.
Their memory is very good, they can easily remember the korean lyrics they don’t understand, and their coordination skills are also very strong. Most of them are cheerful children, not the kind who keep to themselves. Their will of determination is also very strong, they are able to persevere all the way just to buy something related to the celebrity they like.
In short, the way these children think is vastly different from others, and their thoughts are not easy to understand. Generally, only those who have similar interests are able to enter their world.”
 Trebuie sa recunosc faptul ca ma regasesc oarecum in descrierea acestui psiholog, pentru ca si eu, la randul meu, sunt o fana. Fana formatiei DBSK de 5 - 6 ani, mai exact. E vina lui Lexie. Ea "mi-a facut cunostinta" si ii multumesc pentru asta. Eu nu sunt persoana care sa se ataseze foarte repede de oameni sau altceva, poate doar de pisici pe care nu ma pot abtine sa nu le iubesc fie ca sunt ale mele sau nu, dar baietii astia....nu stiu...au acel ceva care pana la urma m-a atras si m-a facut sa ii indragesc. Sa fie imaginea lor ca idoli, mesajul pe care l-au transmis? Nu prea conteaza. Inca imi plac cu toate ca din 2009 3 dintre membri au intentat proces casei de productie SM Entertainment si de atunci DBSK s-a despartit in 2: JYJ[ Jaejoong, Yoochun, Junsu] si DBSK [Yunho si Changmin]. Vestea asta nu a picat bine nimanui si cateva luni bune a fost un haos total: fanii faceau incercari disperate sa ii ajute si sa ii impiedice sa se desparta, ajungand pana sa boicoteze SM; SM stiind foarte bine care ii vor fi pierderile daca JYJ pleaca au incercat la inceput sa gaseasca o cale de mijloc pentru a rezolva problemele, dar cum nu a mers, au atacat si au promis razbunare; HoMin care erau prinsi la mijloc oarecum si nu puteau sa faca nimic. Le-a luat vreo 2 ani sa isi revina un pic. Nici acum lucrurile nu sunt lamurite, JYJ sunt inca in proces si companiile de televiziune le-au dat ban pentru ca au fost amenintate de SM ca li se va rezilia contractul cu ei, Yunho si Changmin au inceput si ei activitatile, fanii sunt divizati si inca mai sunt unii care arata cu degetul incolo si incoace invinovatindu-i pe unu sau pe altul [ceea ce nu mi se pare corect din moment ce doar DBSK si SM stiu care e povestea reala si intreaga]. Oricat de normal ar parea, se vede ca oamenii aia sunt asa de obositi de toata treaba cu procesul incat nu stiu cat o sa mai reziste. Pentru mine ca fan, toata chestia asta a fost o lovitura sub centura. Din momentul in care au intentat proces, stiam ca nimic nu va mai fi la fel niciodata, dar cu timpul m-am obisnuit cu ideea si am decis sa continui sa fiu fana lor chiar si asa. Le respect deciziile pentru ca stiu ca au avut un motiv bine intemeiat sa faca ce au facut. Probabil au ajuns la capatul puterilor ca orice om. Hey~ daca ar fi dupa mine s-ar reuni chiar maine dar nu prea e posibil. Stiu ca nu depinde de mine si ca singurul lucru pe care pot sa il fac e sa renunt de tot sau sa continui la fel ca inainte cu toate ca situatia nu mai e aceeasi. DBSK isi merita titlul de idoli si sunt in continuare cei mai buni de pe piata muzicala coreeana.
Revenind la subiect, in toti acesti ani in care am fost fana am observat multe dintre caracteristicile enumerate de psihologul de mai sus. De exemplu era o vreme cand frecventam un site numit Crunchyroll [tot datorita lui Lexie] si mi-am facut multi prieteni din alte tari, fani ai aceleiasi formatii cu care mai vorbesc si acum. Sa vorbesti cu o persoana care are ceva in comun cu tine e foarte usor. Fetele alea vorbeau cu mine parca ma cunosteau de mica si nimeni in veci nu mi-a spus "oh...esti din Romania...ce urat" sau ceva in genu. E adevarat ca unii nu stiau unde e Romania pe harta, dar daca le spuneai ca e in Europa sau le spuneai de Dracula imediat stiau :)) Oricum mai sunt unii care vin si iti spun "tie de ce iti place cultura asiatica? E asa ciudat! Cum sa inveti japoneza/coreeana? Sunt grele si inutile. Eu nu te inteleg." De multe ori imi vine sa ii spun aluia care spune asa ceva ca "nici eu nu inteleg cum poti fi atat de narrow-minded, dar eu macar te las in pace si nu comentez ca nu e treaba mea." dar ma multumesc sa le spun "pur si simplu imi place, mi se pare interesant asa cum consideri tu ca Germania e cool, asa consider eu ca Asia e cool."
Pasiunea unui fan pentru k-pop se transforma incetul cu incetul in pasiune pentru cultura coreeana in general. Fiindca ii place atat de mult artistul X va vrea sa invete limba ca sa poata comunica, va vrea sa locuiasca in tara respectiva si sa ii invete obiceiurile. Nu de putine ori am auzit fani spunanand "vreau sa ajung in Coreea". La fel si eu. Trebuie sa vad Japonia si Coreea de Sud ASAP!
Sunt de acord cu ce spune persoana asta, dar sunt de acord si ca de multe ori fanii exagereaza. Am vazut multe exemple de actiuni duse la extrem de [anti]fanii kpop cum ar fi: otravirea lui Yunho, scrisoarea de dragoste plina de sange de ciclu a lui Taecyeon[2PM], mesajele cu "sinucide-te" pentru Jay Park [2PM], etc. Ii cred in stare de orice, sincer si mi-e mila de vedete. Bine spune "Don't underestimate those children...". Ok, nici mie nu imi place Jessica de la SNSD, dar nu m-as duce sa ii pun cucuta in bautura sau sa angajez o gasca sa o bata. In plus, nu vad cum actiunile lor te afecteaza pe tine ca fan. Daca nu iti place un artist, ignora-l si gata. Ce vreau sa spun este ca totul are o limita. Sunt si ei oameni ca si fanii. Insa unii uita chestia asta. Nu e usor sa fii persoana publica. Numai ei si sufletul lor stiu cate au sacrificat ca sa ajunga unde sunt acum. Dar fara vedete care sa iti mai lumineze ziua cu muzica si glumele lor viata ar fi mai urata, asa ca sunt recunoscatoare pentru munca depusa de oamenii astia.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Shopping on a rainy day

Food court, Iulius Mall Timisoara


 Buna tuturor! Brr ce frig e afara, tocmai m-am intors cu Andra de la cumparaturile de sfarsit de saptamana si vreau sa spun ca am INGHETAT! Gosh daca e asa frig in octombrie atunci in decembrie cum va fi? Must buy new cloths. Yes, yes, YES!!
Ca tot veni vorba de ce anume purtam sau nu, am primit un call pentru confirmarea comenzii botinelor. Intr-un final, am gasit un magazin online, in care am vazut niste botine asemanatoare cu cele pe care eu le-am declarat must have-ul lunii. Mi-au spus ca imi vor livra coletul prin curier si ca probabil va ajunge luni sau marti, abia astept. Este prima data cand imi comand incaltaminte dintr-un magazin online si marturisesc ca sunt putin speriata de faptul ca s-ar putea sa nu mi se potriveasca, port un numar destul de mic si anume 36, dar daca stau sa ma gandesc mai bine, in magazinele pe care eu le frecventez nu prea gasesc marimea mea. Imi pastrez optimismul si ma gandesc ca totul va fi bine.
Prin mall am aruncat o privire la noile colectii din Terra Nova, Bershka, Pull and Bear si New Yorker. Ne-a picat fata si mie si Andrei cand am constatat ca indiferent de magazin preturile la blugi sunt intre 150 si 200 de lei. Culmea e ca designul era simplu, materialul subtire si pretul astronomic. Decat sa imi iau blugi cu 200 de lei care nu-si merita banii mai bine mai economisesc si imi iau Birkin bag. Intr-un final nu mi-am cumparat nicio piesa vestimentara pentru ca nu am vazut ceva ce sa imi atraga atentia. Deci a fost window shopping. Iar dupa atata efort ne-am oprit sa mancam si cum ne era dor de chinese food, am mers la locul nostru preferat si anume:
Chinese fast food in Iulius Mall
Se vede ca nu am mai fost demult, pentru ca stateam amandoua si ne holbam la noile meniuri si nu stiam ce sa alegem, Andra a fost clasica, si-a luat pui shichuan si orez cu legume, insa eu am decis sa ies din rutina si mi-am luat pui cu legume picant, facut dupa o noua reteta si ceva ce aplaneaza iuteala-teitei in soia.
Pui Shichuan si orez cu legume

Pui cu legume picant si teitei in soia


Si cum ne-am asezat si la una dintre mesele cu mini tv incluse, mi-a atras atentia Halle Berry facand reclama la produsele Revlon, dar imaginea s-a schimbat si surpriza, au aparut in schimb haioasele desene coreene: Bernard the bear. In timp ce faceam eu poze, Andra se uita "captivata" la ecranul de pe partea ei:

La plecare, am observat noile decoratiuni de Halloween, cred ca pana atunci eram prea ametite de foame pentru ca nu-mi amintesc nici cum am ajuns in food court :)) Dar la intoarcere observam tot felul de detalii care pana atunci le-am ignorat cu nonsalanta :))
Si vazand aceasta silueta mi-a venit ideea sa facem "Asian Halloween Party", ramane se discutam si cu alti prieteni in legatura cu evenimentul. Deci daca urmariti acest blog si stati in apropriere de Timisoara, come and join us!!!
Iar pentru finalul postului, va voi arata noua noastra descoperire pentru fanii asia-related din zona de vest a Romaniei. Se deschide Asia Center ce se vrea a fi un complex comercial in domenii gen: haine, incaltaminte, utilitare, etc. si este chiar la doi pasi de casa mea, pe str. Gherghe Lazar chiar langa Kaufland.

Abia astept sa ii fac inaugurarea!!!!

Concluzia zilei de azi este: do not go shopping on a rainy day unless you really have to.
Weekend placut. Bye bye!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

I'm alive!!!

Hello lume!!! 

Oh primul meu post in limba romana, Andra a avut onoarea sa posteze inainte. Felicitari!! De obicei m-as fi luat de ea, dar avand in vedere ca ea a tinut in viata blogul nu pot decat sa ii fiu recunoscatoare si sa ii fac surpriza de a ma revedea activa pe blog.
Cred ca v-ati intrebat cu totii de ce romana si de ce acum? In ultimul timp, cred ca atat eu cat si Andra am vorbit sau am ascultat alte persoane vorbind in oricare alta limba dar nu romana. Ne uitam la filme cu subtitrare in engleza, invatam coreeana sau japoneza, sau avem cursurile intr-o limba straina, ascultam muzica straina, etc. Simteam ca imi pierd identitatea etnica, nu pot sa spun ca sunt mandra de tara mama, pentru ca as minti, dar nici nu pot sa neg faptul ca sunt romanca.

Insa subiectul postului de astazi este altul.

Acum cateva zile navigam pe siteurile pentru korean fashion cu gandul ca imi voi gasi inspiratia pentru sezonul toamna-iarna (in fiecare dimineata inainte sa merg la facultate imi pun intrebarea "Cu ce ma imbrac azi?") si din intamplare am zarit o poza care initial nu mi-a atras atentia, priviti:


Ce credeti ca este? Un bustiera cu push-up? Protectoare pentru bust?Corset? Surprizantor nu are legatura cu pastea aceea a corpului. Ci mai degraba cu posteriorul.


Ce vedeti voi in imagine este un mic truc pe care coreencele il folosesc pentru a avea posteriorul mare. Nu vreau sa judec oamenii, dar chiar atat de complexati sunt incat simt nevoia sa poarte un asemenea slip? Okey, mama natura nu a fost prea darnica cu tine si nu ti-a dat un posterior care sa atraga privirile si invidia, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci implanturi sau sa porti slipi cu burete. Mai bine alege calea sanatoasa si naturala si lucreaza-ti corpul, mai ales partea dorsala astfel incat remodelezi acea parte a corpului pe care tu vrei sa o schimbi. Pe langa faptul ca vei obtine rezultatul dorit, este si un mod sanatos de viata. Numai bine impusti doi iepuri dintr-un foc. Si sa nu credeti ca Kim Kardashian este absolut multumita de posteriorul ei mare. Avand in vedere ca si eu fac parte din categoria fetelor cu forme, ne este destul de greu sa ne gasim haine, in special pantaloni care sa se potriveasca formelor noastre fara sa fim nevoite sa le ajustam.

Indiferent de ce nemultumiri aveti fata de corpul vostru, aveti incredere, sunteti frumoase asa cum sunteti. 

Must have of the month:
De acum inainte am sa postez la sfarsitul foiecarui articol cate un obiect care imi va fi must have-ul lunii din diferite domenii. De data aceata am ales ghete cu platforma pentru sezonul de toamna. Imi plac foarte mult culorile khaki si maro. Daca vedeti modele asemanatoare in magazinele din Romania, v-as ramane vesnic recunoascatoare daca mi-ati spune.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Action packed!

Whooohooo~ primul post in limba romana~! Trebuie sa recunosc ca imi e putin ciudat pentru ca m-am obisnuit sa scriu in engleza, dar imi voi da toata silinta .^^
Azi m-am decis sa scriu despre cele 2 filme de actiune super tari vazute saptamana trecuta: The man from nowhere si The three musketeers 3D

The man from nowhere este un film coreean lansat in 2010 in care joaca binecunoscutul actor WonBin, si spune povestea unui fost agent special pe nume Cha TaeShik, foarte bun in domeniul lui care acum este proprietarul unei case de amanet. El are o vecina de vreo 10 ani, Soomi, care il place si tot vine sa il viziteze si pe care ajunge sa o indrageasca. Dupa ce mama fetei fura droguri de la niste traficanti, cele 2 sunt rapite si acesta se vede nevoit sa mearga sa le salveze.
Demult nu am mai vazut un film de actiune asa de bun. De obicei, alea americane se misca in jurul aceluiasi subiect (CIA vs FBI vs mai stiu eu cine si intotdeauna exista un agent dublu) si scenele de lupta au devenit plictisitoare si aproape inexistente. Sunt si exceptii, evident. Filmul este pe cat de emotionant si realist, pe atat de incarcat de actiune si scene de bataie. Cu alte cuvinte, e pe gustul meu. Eu vazusem trailer-ul mai demult si mi-a placut. Scenele de lupta sunt foarte bine puse la punct si povestea la fel. Are nota 10 de la mine. Te face sa te intrebi ce ai face daca ai fii intr-o situatie ca aia. Sa fim seriosi acuma, se poate intampla oricand si oricui. Bine, poate nu din cauza ca ai furat droguri de la traficanti, dar sa te fereasca Sfantul sa treci de exemplu pe nu stiu unde si sa fii martor la o tranzactie ca you won't get to see the sun rise.

Am vazut The three musketeers in cinema. Colegii mei de la cursul de japoneza si cei de la FEAA au avut ideea sa merg cu ei la cinema in aceeasi zi, la aceeasi ora la acelasi film, asa ca ne-am adunat toti si am mers impreuna. Povestea o stiti, deci nu o sa va spun despre ce a fost vorba. M-am dus pentru ca, iarasi trailer-ul arata promitator, dar fiindca e remake, ma gandeam ca poate nu o sa ma prinda asa tare filmul. M-am inselat. A fost bestial! Au combinat noul cu vechiul (capcane cu laser si altele intr-un setting de anii 1800) si a avut un feel de Pirates of the Caribbean la un moment dat din cauza acelor dirijabile sau poate din cauza lui Orlando Bloom? Who knows? Filmul asta a avut pe langa scene de lupta cu muscheta foarte frumoase, un cast de renume (Orlando Bloom, Milla Jovovich, Christopher Waltz, etc) si o doza mare de umor. Efectele nu au fost prea rele nici ele. Un film pe care merita sa dai banii ca sa il vezi la cinema.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Change!

Hi guys~ How have you been? We have an announcement to make. Dee and I have been talking about this for some time, but didn't say anything because we wanted to think well about it.
Starting from the next post, our blog will be in our language - Romanian. Of course it will contain some english expressions since we use them often, but most of it will be in Romanian. We have international visitors and Romanian visitors as well. We are NOT trying to discriminate or anything, don't missunderstand. I know what you are going to say: "Most Romanian people speak english well, so there is no need to change." But we thought: "Hey~ We're Romanians so why not?" But fear not! On the right side of the blog you can find a translation widget which will help translating the blog into any language you want: english, hungarian, chinese, french - it doesn't matter. We verified the widget and it's accurate.
We hope our readers will continue to support us :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

The Commoner


I recently finished reading The commoner by John Burnham Schwartz. The story is told from the point of view of a fictional doppelgänger for Empress Michiko of Japan, the book traces the story of how the first commoner to marry into the Japanese imperial family was, at the age of 24, exposed to brutal public scrutiny and the unyielding rigors of royal life, robbing her of her identity and sending her into a crushing depression.
So what should I start with? Good points? Or Bad points? Hmmm~ I'll start with what I didn't like. :)
What I first disliked about it when I started reading was the writing style. Sentences starting with "today" or "one time" were confusing sometimes because I couldn't figure out the timeline. Sometimes when the character talked about something, I didn't know if it already happened in the past or not. Also the story doesn't captivate you from the beginning, is somewhat cyclical, so I had to put some effort into finish it.
One of the good points was that it describes as detailed as possible the view of the commoners on the imperial family, horrors of war that struck Japan and the changes that occured after, the ritual of marriage, the responsabilities the royal family had, etc. Even if it's fictional, some things are taken from the reality and it offers a good view on Japan's culture and history. The love story is not that interesting from my point of view. Their love was forbidden and at the time a commoner entering the royal family was something unimaginable, but because of drastic changes that appeared due to the american occupation, this was about to change too.
All in all, the book is not bad, but it has minor flaws.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hallyu wave hits Romania

I wrote a post or 2 about korean dramas' impact on the romanian people in the other blog we deleted and now i thought it would be good to make an update.

I must say that TVR1 turned out to be a trendsetter with this type of program in Romania.Seeing the success they had, other television programs followed their footsteps and began broadcasting k-dramas to boast their ratings. So, after successfully broadcasting "Queen Seon Deok", "Dae Jang Geum", "Wind of the palace", "Damo", "Dong Yi", "Jumong" and "Hur Jun" TVR1 continued their program "Korean Hour" with "Kim Suro - The Iron King", a drama based on the life of Kim Su-Ro, a man who unified 12 small countries to create the state of Geumgwan Gaya in southeastern Korea during the Three Kingdoms Period in Korea and "Sangdo: Merchant of Joseon" which tells the story of a young and intelligent business man who manages to create his own mercatile network during Joseon period. The drama airing now is "Kingdom of the winds" starring Song IlGuk.

National TV broadcasted "Emperor of the Sea", then "Chuno" which is about to be over and then it's rumoured that they will air "The king Dae JoYoung". Chuno was a great drama; one of my favorites, I might say. I watched it online though because like i mentioned before, i don't have time and can't keep up with all the dramas they air these days. Is hard especially because there are dramas aired at the same time by rival tv stations.


Euforia TV chose to air modern dramas like "New Tales of Gisaeng" or "49 Days". The next aired drama is rumoured to be "Boys before Flowers" which made fans ecstactic. Maybe I will have time to see it on TV.


TVR2 aired "Damo" and after that, the chinese drama "Three kingdoms".
N24 Plus will start with "Empress Chun Chu".

Music Channel Romania has a show named "K-pop pill". The videos aired are the choice of the viewers who vote their favorite through a poll on Music Channel's Facebook Page. Now they also show kpop videos during the normal program of the day.

Also local magazines wrote articles about how well the dramas and music are received. The latest suprize came from the teen magazine "Popcorn" which had an article about most well known korean artists and a big picture on the cover of 2ne1. Honestly, at first I didn't forsee such a positive response from the viewers. I mean, I was thinking that it won't be so bad, but it was a lot better than I expected. Everyone talks about it. Fans write about it on their blogs, media writes meaningful articles and the good word keeps on spreading. Of course, there are haters too, but who cares?

To us, k-pop/drama fans this was a very good news as we feel that our efforts were finally rewarded a little and I think it won't be so long until we could go to a k-pop concert here in Romania. I certainly hope so.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS