Powered by Blogger.
RSS

Fantasy books vs movies

Sunt o cinefila inraita, daca pot sa spun asa. Am vazut nenumarate filme pana acum de toate genurile. Imi place sa ma uit, mai ales la cele de groaza. Din pacate greu mai gasesc filme care sa ma sperie pentru ca multe dintre cele din ziua de azi sunt mai mult scarboase decat sa sperie pe cineva.
Dupa parerea mea cred ca genul de film la care se da cel mai des fail este cel fantasy. Saptamanile trecute pentru ca ma plictiseam de moarte mi-am consultat lista si am inceput sa downloadez filme de acest gen pentru ca aveam chef sa vad ceva care include supernatural stuff si sa ma si faca sa rad daca se poate. Asa ca dupa multe dezbateri am ales Thor si Shrek: Forever after. La catva timp dupa am downloadat si Percy Jackson and The Olympians - The lighting theif si alaltaieri am vazut Beastly cu Dee. Acum sa le luam pe rand.

1. Thor ilustreaza povestea celebrului zeu nordic al tunetului. Povestea e binisor inchegata, dar de cand il izgoneste tatal lui pe Pamant mi se pare ca totul se grabeste: repede isi gaseste ciocanul, repede afla de uneltirile fratelui lui, etc. De scene de lupta nu duce lipsa, dar nu dureaza mult si nu sunt asa complicate. Efectele sunt geniale, mai ales cand il vezi 3D [eu l-am vazut acasa la pc, dar se vede clar]. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut totusi si ca m-am atasat de Loki. Mi-a placut cum actorul care juca rolul lui Loki si-a construit personajul, cu toate ca era the bad guy. [Eu am o slabiciune pentru bad guys in filme.] Nu ma asteptam sa joace si Natalie Portman [nu pare genul ei de film] dar ma bucur pentru ca imi place de ea ca actrita.

2. Trailerul pentru Shrek forever after arata genial. Mi-am spus ca trebuie sa il vad in cinema, dar pana la urma am amanat. Sincer? Trebuia sa se opreasca la filmul cu numarul 3. Primele filme din seria asta au fost geniale. Radeam de ma prapadeam. Asta a incercat cateva poante care nu au mers. Sure, povestea e originala, au bagat si personaje noi dar mi s-a parut ca e mai mult o tragi-comedie. Si-au pierdut simtul umorului pe undeva pe drum. Am fost dezamagita.

3. Un film tot despre zei, de data asta, zeii Greciei Antice. Nici asta nu a fost cine stie ce, dar nu se compara cu Shrek. A fost fun pentru ca personajul principal, Percy, si prietenii lui au trebuit sa faca niste quests si fiecare implica lupte cu creaturi mitice care au fost foarte bine facute pentru a impiedica un razboi intre zei. Efectele au fost facute pentru 3D foarte fain. Iarasi m-a surprins castul - Uma Thurman in rolul Medusei si Pierce Brosnan in rolul unui centaur. La asta chiar nu ma asteptam. Pe Pierce l-am dat disparut pentru ca nu l-am mai vazut intr-un film de nu stiu cand si Uma iarasi nu pare genul de actrita care sa joace intr-un film de genul asta. :)) Parca imi amintesc ca am mai vazut-o intr-un film fantasy, dar tot am fost surprinsa. Ok, sa spunem ca a fost ceva de capul lui.

4. Beastly primeste puncte in plus pentru ca are o morala la baza si anume ne reaminteste ca frumusetea fizica nu e cea mai importanta, ci cea spirituala. Totusi mi s-a parut pueril, facut la abureala si un pic creepy. Sa fii urmarita de un tip mutilat tot timpul nu e ok deloc. :)) A fost si romantic si funny cum incerca el sa ii castige inima fetei cu cadouri scumpe si in acelasi timp sa o protejeze. La un moment dat era clar ca eu si cu Dee ne plictiseam. So...fail!

Exemple de failed fantasy movies se mai gasesc: Eragon, facut dupa cartea din seria Inheritence Cycle de Christopher Paolini, I am number 4, Blood Rayne facut dupa joc si mi-e si frica sa ma uit la Prince of Persia - The Sands of Time facut dupa jocul cu acelasi nume. Dar sunt si reusite in genul asta, cum ar fi: Harry Potter [nu am citit cartile, dar am vazut filmele si mi-au placut], Silent Hill facut dupa joc.
Asa ca dupa ce am vazut atatea exemple negative tind sa nu ma uit prea des la astfel de filme pentru ca mai mult ca sigur voi fi dezamagita. Mai bine citesc cartea/manga/ joc jocul. Efectele sunt faine, dar nu ele fac tot filmul.
 Voi ce parere aveti?

PS: Credits for the pics go to the rightful owner, I only found them on Google.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

cre-cre said...

Nu am vazut Thor, nici Percy Jackson... , nici Beastly (dar dupa trailer m-am lamurit ca nici nu se merita vazut), iar Shrek a fost dragut si atat. Acum nu stiu ce sa zic, mie mi s-a parut ca in ultimii ani calitatea filmelor, indiferent de gen, lasa de dorit.
Apropo, daca tot cauti filme de groaza de ce nu te uiti la niste clasice. Poate nu au aceleasi efecte speciale, si nu sunt la fel de gore dar cu siguranta suspansul o sa-ti placa.

Stardust si The Princess Bride, chiar daca sunt romance mai mult decat fantasy, mi s-au parut bestiale. Stardust l-am vazut de 4 ori pana acum, si sincer mi-ar place sa-l revad.

Iti recomand sa citesti cartile Harry Potter, dar in engleza ca sa nu pierzi nici un pic din farmecul lor. Filmele nici nu se apropie de maretia cartilor.

Si citind postul asta am realizat ca am vazut decat un singur film din toate enumerate mai sus, si ala Shrek. Mda, nici toate filmele Harry Potter nu le-am vazut... Ce urat din partea mea XD

MiiutaChan said...

Îmi plac articolele astea despre filme, datorităă ţie m-am ferit de unele filme mai puţin bune. Tnx Andra...Beasty deja l-am văzut, a fost ok, dar nimic special:D

Andra said...

@cre-cre: ai dreptate in legatura cu calitatea filmelor pentru ca in ultimii ani tot este comercial si atat. unele filme totusi sunt chiar bine facute, dar sunt rare din pacate. mai nou ajung sa ma uit la film doar pentru ca joaca un actor care imi place :)) ma gandeam sa incerc si clasice, dar parca nu ma tenteaza...:)) poate o sa incerc candva. Stardust am vazut si mi-a placut foarte mult <3 si The Princess Bride o sa il pun pe lista sa il vad intr-o zi :D sper sa ajung sa citesc Harry Potter intr-o zi. :))

@mia: aww cu placere! :* ma asteptam sa fie mai dragut, dar asta e :P

D3athAddict2089 said...

erm..... YES INDEED!!! la faza cu filmele fkte dupa karti, jocuri, manga sunt de acord. Nu am jukat Prince of Persia, dar e reusit. Am citit cartile cu Harry Potter, si vreau sa zic ca nu se poate include ABSOLUT TOT in kteva ore....adik.....damnit, sunt 7 karti si 8 filme, fiekare de kte 2 ore.....iar daca citesti ai sa vezi ca sunt mici diferente si niste amanunte care nu pot fi incluse in film, din cauza timpului scurt care le este alocat....:D

Andra said...

da, dar oarecum tot te astepti sa fie facut ca lumea. :)) sau mai bine te lasi de filme si citesti carti XD

Post a Comment