Powered by Blogger.
RSS

A day with Oji-chan [part 1]

Sambata m-am trezit devreme si m-am pregatit sa plec sa imi rezolv treburile inainte de ora 5 cand aveam sa ma intalnesc cu oji-san, sensei si restul grupei in Piata Operei. Telepatia cu Dee era la maximum in ziua aceea asa ca fix cand voiam eu sa o sun, m-a sunat ea sa ma intrebe daca am timp sa merg cu ea sa isi cumpere mouse nou. Dupa negocieri ne-am hotarat sa imi fac cumparaturile in mall la Auchan pentru ca acolo gaseam de toate inclusiv mouse si nu pierdeam timpul. Si cum mergeam noi asa povestind vrute si nevrute, observam ca pe trotuar era grafitti-ul asta super cute:
Norocul meu ca am fost inspirata sa imi pun din timp aparatul in geanta de frica sa nu il uit acasa. Voiam sa fac poze in timpul intalnirii. Dupa ce am cumparat tot ce era nevoie si am adunat tot ce ne trebuia, am plecat amandoua spre Piata Operei. Trecand pe strada Alba Iulia, ne-am oprit sa vedem pancartele de la proiectul ecologic "Romania Salbatica" sponsorizat de Garanti Bank. Dee s-a oferit sa fie fotograful de serviciu ca si asa ii place sa faca poze.
Exponatele sunt acolo de ceva vreme [eu avand drum pe acolo tot timpul, le-am vazut aproape in fiecare zi, doar ca nu am avut aparatul cu mine] si inca de cand le-am vazut prima oara am fost oarecum incantata sa vad ca inca mai sunt campanii de salvare a mediului si a speciilor pe cale de disparitie din Romania pentru ca e pacat. Si ca tot vorbeam de mediu - cand ajungi in Piata Operei primul lucru care cred ca se observa e ca sunt multi, foarte multi porumbei. Porumbeii astia sunt obisnuiti cu oamenii, prietenosi, chiar lacomi si nesimtiti cand vine vorba de mancare.
Nu am pierdut timpul prea mult pentru ca deja ne asteptau la fantana, dar tot am apucat sa facem poze din mers. Pentru ca era frig [dupa cum se poate vedea si dupa imbracamintea din poza de mai sus] ne-am hotarat sa mergem in mall sa mancam. Eu cu Dee ne-am luat pizza de la Mado, Sensei si-a luat ceva de la Kartoffel pentru ca ii place foarte mult iar restul au mancat sushi, miso soup, etc de la Sushi Bar. Auzind ca noi in viata noastra nu am baut sake si nu am mancat takoyaki, oyaji ne-a facut cinste. 
Takoyaki
Osake
Nu sunt eu experta dar sake-ul avea gust asemanator cu votca/palinca. Nu a fost foarte tare, doar 15% alchool, dar eu nu am baut mai mult de 3 gurite avand in vedere rezistenta mea la bautura. Takoyaki a fost bun. Nu ma asteptam sa imi placa pentru ca este caracatita prajita, dar m-am inselat. Nu e rea deloc.
Am stat vreo 3 ore acolo timp in care mancarea de pe mesele noastre se aduna, voia buna sporea si pozele facute se inmulteau si ele.
Am ajuns acasa cu stomacul plin si cu zambetul pe buze. :)
To be continued....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

Lexie said...

grafitti e super cute! dar pacat ca nu il inteleg.. one way.. to where? :)) si takoyaki arata atat de biiiine! prima data am crezut ca e cv dulce. cum era data trecuta orez in sweet bean paste. cand mai vii in cluj iti iau si eu sake de la tokyo :> si beeeem

Andra said...

one way to the mall i think :)) takoyaki e putin dulce. da sa ne imbatam! :))

Lina said...

invitati-ma si pe mineee!!!!

Dee said...

Cand ma uit la postul asta mi se face foame. As mai manca takoyaki :))

Andra said...

lasa ca daca avem bani mergem si papam :D

Post a Comment