Powered by Blogger.
RSS

Another cooking party

Da stiu~ nici bine nu a trecut 1 saptamana ca iarasi am fost la cooking party. De data asta Akiko-san este cea care pleaca si a fost de acord sa ne gateasca ceva. 
Akiko-san

Ieri la ora 6 si un pic am fost prezenta la apartamentul Izei ca sa incepem sa gatim. Nu am inceput pana nu a ajuns Akiko sensei la 7. In aproximativ o ora cand lumea inca se mai strangea, am gasit timp sa facem toate prostiile de pe lume. Latura copilaroasa a lui Alex a iesit la suprafata atunci cand m-a inchis singura in bucatarie. Tinea de usa si nu voia sa imi dea drumul. In loc sa il conving ca sunt suparata desi nu eram defapt, si sa imi dea drumul, eu am inceput sa rad, iar tipetele mele cu "dau foc la casa" nu au fost convingatoare deloc.
Odata cu sensei a ajuns si un invitat mai special: un pui de pisica pe care eu cu Alex Blondi [aka Kinpatsu-kun] l-am gasit cutreierand prin fata scarii.
Tama chan
A fost botezat "Tama" de catre sensei. Seamana cu Marlanu', doar ca e mai piele si os. Desi era cam speriat, s-a acomodat repede si a explorat neobosit casa dupa 2 guri de laptic. Locurile lui preferate au fost:
Pe picior la Akiko-san
In brate la Adi
A explorat si a explorat si a fost smotocit pana a cazut lat de somn.
In prezent Iza ii cauta stapan pentru ca din pacate nu il poate tine de tot. Eu l-as lua dar am 2 aici si in plus, Lucy l-ar manca de viu, asa ca mai bine nu. Daca sunteti din Timisoara sau stiti pe cineva si puteti sa il luati, va rog mult :)
Cat despre mancare, meniul a fost diferit un pic de ce am mancat pana acum, iar numarul de ore in care am stat sa pregatim mancarea a crescut proportional. Am muncit 4 ore si nu am terminat tot, dar ne-am oprit sa mancam.
Tori karaage si Gyoza
Tori karaage este piept de pui dat in faina apoi prajit in ulei. Gyoza sunt un fel de galuste de aluat umplute cu carne macinata si legume [varza si ceapa] fierte in apa. Sunt mai multe feluri de a gati asa ceva, diferind in functie de zona. Eu nu sunt mare fan carne macinata asa ca nu am fost foarte incantata de ea, dar nu pot sa zic nici ca mi-a displacut. Fiindca e prima oara cand am facut, aluatul nu a tinut la majoritatea. A fost ok pana la urma. In 10 minute nu a mai ramas in bol decat cateva.
Onigiri
E prima oara cand am mancat asa ceva. Sunt pur si simplu triunghiuri de orez fiert cu o fasie de nori pe ele. In poza inca nu aveau nori pus. Am facut jumate cu nori, jumate fara pentru ca, in mod ironic, multi dintre noi nu suporta pestele/fructele de mare.
Desert - Daigakuimo
Daigakuimo sunt cartofi prajiti in ulei putin apoi dati intr-un sos dulce facut din zahar, sos de soya si un gram de sare peste care se presara susan. Ca un fel de sweet potatoes la americani. A fost bun!

Kinpatsu-kun, Iza si eu

A fost obositor sa stai atat in picioare avand grija sa nu calci pisica pe cap. Poze a facut mai multe Bobby cu aparatul meu decat am facut eu pentru ca eram prea ocupata sa spal vase si sa ma ocup de cartofi. A meritat oricum. Am ajuns acasa cu burta plina de mancare delicioasa si un zambet pe fata pe la 12:30.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

Lexie said...

omg!!! numai bunataaaaaaati!! i is so jelly :((((

cryptowang said...

moama...iar mancare! =))
am inteles ca pt a face onigiri (si specialitati coreene asemanatoare) trebuie un anumit fel de orez, nu de care folosim noi de regula :-? asa e?

cre-cre said...

Vai de mine, chiar zici ca e Marlanu'. Sunt identici, nu-mi vine sa cred. Soc!
Sper sa ii gasiti un stapan in curand, ca e pacat de el. E asa de scump.

Daca as putea l-as lua eu. Chiar ar fi funny sa am doi marlani in casa (in fine, nu stiu cum e personalitatea lui Tama, sper sa nu fie un marlan). Imi si imaginez, sa faca unul dintre ei o boacana si sa nu stiu care. Vai, il vreau!
>_<

O sa postez si eu pe Facebook, poate am pe cineva in lista care e din Timisoara si cine stie. :*

Dee said...

@Jean: Pentru onigiri iti trebuie orez de sushi, dar se poate face si cu orez de-al nostru daca pui o linga de zahar in el, se lipeste.

Andra said...

@cre-cre: mersi de ajutor ^^

cryptowang said...

@Dee: mersi mult pt informatie :D

Dee said...

@Jean: Cu placere

Anonymous said...

Mancareeee!! :D~
Cred ca am mai zis asta inainte, dar o zic iar: sunt geloasa pe voooi! Va distrati asa de fain ! *_*

Post a Comment