Powered by Blogger.
RSS

De ce apare mentionata Romania in filme?

Ma bazaie de ceva vreme subiectul asta. In ultima vreme am remarcat ca in foarte multe filme sau seriale apare mentionat numele Romaniei ca o tara indepartata din Europa de Est. Nu ca asta n-ar fi adevarat dar pur si simplu ma deranjeaza cum sugereaza ca suntem niste ciudati si ca e ultimul loc pe pamant in care trebuie sa ajungi. Si ce e cel mai grav le impun aceasta gandire si copiilor.

Astazi butonam televizorul si mi s-a blocat telecomanda. Am crezut ca a ramas fara baterii, asa ca am incercat sa le scot. Atunci am auzit cuvantul "Romania" si mi-am indreptat privirea spre ecran, ca sa-mi dau seama ca o emisiune de copii de pe Disney Channel,  am gasit pe youtube ca se numeste "Wizards of Waverly Place", avea un episod in care o membra a familiei trebuia sa plece in Romania si tatal ii spune ca ea nici macar nu stie unde e iar ea raspunde indraznet "Sigur ca stiu, e in Roma". Am ramas masca. Pe bune americanilor? Nu v-ati saturat de gluma cu "Romania is in Rome"? Si ca si cum asta nu e de ajuns tatal o corecteaza si ii spune ca e o tara in Europa de Est, dar...DAR...mai spune si ca e plina de gimnasti si vampiri.



Dragilor, Romania nu e in Roma, care este o capitala btw, nu o tara. De asemenea nu e plina de vampiri pentru ca aia nu exista si nu se rezuma la gimastica. Okey ati auzit si voi de Nadia Comaneci, dar altceva ce mai stiti? Nimic. Sunteti praf la geografie, istorie, literatura, arta, ca daca n-ati fii atunci ati stii ca stam bine in aceste domenii.
Trist sa stiu ca le trimiteti lipsa de cultura si copiilor vostri prin canale ca Disney Channel.

Desigur ei poate considera ca asta este o modalitate de a promova Romania, dar este o promovare pozitiva? Nu cred.

Sunt curioasa in ce alte filme a mai aparut mentionata Romania. Eu mi-am amintit acum de Supernatural, voi ?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

Andra said...

lasa ca am mai vazut noi specimene de genu pe net. mai tii minte aia care te-a intrebat [sau pe mine?] daca esti vampir si sugi sangele oamenilor? :)) pe bune?? recunosc ca Ro nu e o tzara super tare, dar daca intrebi pe cineva ce stie despre ea o sa iti zica "vampir/dracula" sau nimic :))
si evident ca Ro apare mentionata peste tot in filmele de groaza cu vampiri: underworld, van hellsing, Blood Rayne, etc.

D3athAddict2089 said...

ar mai fi si X FILES <3 care tot asha, zice o kestie supranaturala, si pomeneshte de CALUSARI! =))) prima oara in filmul ala am auzit si eu de Calusari =)) deci sunt mai documentati =)) :D UNEORI =)))

Dee said...

Sakura: Dar ce legatura au calusarii cu supranaturalul, okey iti ridica picioarele pana la mama lor dar asta nu-i supranatural :))

Andra: Ah da, uitasem de ele

Andra said...

ba are legatura :)) e legenda calusarilor ca cica dansul ar fi un ritual de vindecare si comunicare cu ielele si barbatii care il danseaza sunt investiti cu puteri supranaturale sa vindece ce a fost imbolnavit de iele...dar nah probabil ca de la asta au facut ei un altfel de supernatural being si au facut episod la serial :))

cryptowang said...

lol strainii habar n-au de tara noastra!
pe internet intreb oamenii daca au auzit de romania si ce anume stiu de tara asta si unii zic ca n-au auzit niciodata de tara asta, iar altii spun doar de dracula - ca vampir, habar n-au ei ca a fost domnitor bla bla, de nadia comaneci si putini stiu si de hagi...

Dee said...

Jean: Pe mine m-a intrebat o filipineza acum cativa ani daca imi cresc coltii des si cati litri de sange beau pe zi. Am ramas :|

Giulia said...

am mai auzit in cateva filme de Romnia, unul dintre ele stiu ca e Friend, unde spuneau ca Romania e o tara saraca, de unde poti adopta copii (really?) si filmul e facut inaintea aparitiei telefoanelor mobile:))...in Harry Potter, unde unul din fratii Weasley vine sa lucreze cu dragonii (e ok aici, avand in vedere ca filmul este plin de animale ciudate, mitice). Sunt multi altii care au impresia ca Romania e in Africa, ca nu avem televizoare sau masini de spalat. Pe mine m-a intrebat unul o data (cred ca era din America) ce limba vorbim :))...americanii sunt cam prostanaci, nu mai zic de majoritatea europenilor...daca in italia am fost intrebata daca am Tv acasa. Unde or fi crezand astia ca traim, in pestera?

Giulia said...

Friends*

Post a Comment