Powered by Blogger.
RSS

Cupa de GO


Azi si maine la Casa de batrani "Adam Muller Guttenbrunn" din Timisoara se desfasoara Cupa "Walter Schmidt", un concurs de GO. Ati jucati vreodata? GO este un joc de strategie facut pentru 2 jucatori, cu reguli relativ simple care a aparut pentru prima oara in China acum mai bine de 2000 de ani. Cool, huh? Ce e si mai tare ca nu trebuie neaparat sa inveti la o scoala de GO ca sa poti participa. Stiu ca cei de la aceasta scoala au fost invitati si la noi la festivalul japonez in anii trecuti. Am participat si eu la workshop-ul de GO, dar nu am invatat mai nimic. Timpul a fost prea scurt desi jocul e interesant.
Hinata-chan a fost invitata sa ajute cu un workshop de origami, la care se pricepe foarte bine.Evenimentul incepea la 10, eu am ajuns 20 minute mai tarziu, fix cand se termina speech-ul introductiv. Nu am fost niciodata inauntru. In fata intrarii este statuia lui Adam M. Guttenbrunn si s-a lipit un afis anti-fumat foarte interesant construit dupa principiul "make love not war" care spune "play GO, don't smoke".
Holul este decorat cu tot felul de tablouri si evident portretul lui Guttenbrunn.
Nu mi-a luat mult sa gasesc sala de concurs. Era imediat la stanga. Pe mica scena din fata au fost expuse origami samples aduse de Hina, o carte despre cultura chineza si trofeele fostilor campioni.

Primele partide din runda 1 s-au terminat destul de repede. Intr-un sfert de ora au inceput sa iasa copiii si Hina s-a dus sa ii pescuiasca. Nici nu a durat mult pana ce masa ei s-a umplut de doritori. Am ajutat si eu putin la indoituri cu toate ca nu ma prea pricep. Totul s-a desfasurat intr-o atmosfera foarte placuta si amuzanta. Copiilor le-a placut enorm.

Nu am stat foarte mult pentru ca aveam treaba, dar ma bucur ca m-am putut duce chiar si pentru 3 ore :D Maine Hina-chan va fi din nou la datorie. Ganbatte kudasai!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Lexie said...

omg, da, imi amintesc de workshopul de go la care am ajuns prea tarziu si nu am inteles nimic! :)) e greeeeeu...
si vad ca au si trofee si medalii :O super tare!
origami :x

cryptowang said...

ador origami! imi place sa-mi fac semne de carte :D am incercat sa fac si o lebada, dar ghidul in imagini de gasit pe net n-a fost foarte pe intelesul meu si m-am impotmolit la un pas xD

Post a Comment