Powered by Blogger.
RSS

Timisoara in sarbatoare

Incepand cu luna mai toata vara e marcata de fel de fel de festivaluri, concerte, evenimente. Fiecare zi e distractie la maxim.
Cu toate ca eram inca in plina sesiune, am decis ca pe 1 iunie sa mergem sa vedem Parcul Copiilor pentru ca s-a renovat si se inaugura exact de Ziua Copilului. Apoi am aflat ca si Parcul Rozelor s-a renovat si am vrut sa vedem si acolo ce e. Dar stai! in Piata Unirii se desfasura Access Art - un festival dedicat amatorilor de arta. Si mai apoi am aflat ca tot in Piata Unirii si in Piata Operei se desfasura Festivalul maraton al cantecului si dansului popular sarbesc. Cu alte cuvinte, a fost un 1 iunie de pomina. Pana la urma am decis sa lasam deocamdata Parcul Rozelor pentru ca ne-am tot invartit prin centru si n-am mai ajuns. Si deci, sa va povestesc ce minunatii am vazut.
Parcul Copiilor arata super cu toate ca nu era gata in totalitate cand l-au deschis. Intr-un fel am ciuda pe el ca am suferit din cauza lucrarilor efectuate acolo. Eu trec zilnic pe langa in drum spre facultate si a trebuit sa indur noroi si sarit peste obstacole si fugit de masinile care ajutau la constructie. Cu ocazia zilei copiilor, un band de instrumentisti, cel mai probabil elevi la liceul de muzica au cantat un medley cu soundtracks de la diverse filme, desene animate si altele cunoscute cum ar fi "Pink Panther", "The Flinstones". Am stat putin sa ii ascultam.

Mini indian boats
Mini golf
Pentru ca e amplasat si un tron, nu ne-am putut abtine sa nu facem poze in stil Big Bang ca in videoclipul "Fantastic Baby". Aren't we cool?
Labirint facut din gard viu
Dupa ce am vazut noul parc, ne-am dus in Piata Operei sa ne intalnim cu Deni, colega mea de la Japoneza si acolo am descoperit ansambluri folclorice de peste tot din Europa aproape.
Ucraina

Pentru ca nu mancasem nimic, am zis sa mergem pe la KFC sa ne luam ceva. Un tip ne-a oprit si ne-a intrebat daca nu ne intereseaza o expozitie de fotografie. Ne-am dus, dar am iesit repede pentru ca nu era de nasul nostru si nu mai aveam rabdare pana incepea. Dar nu inainte sa ne faca Deni o poza artistica.
Eu, Dee, Andreea, Denisa
Dupa ce am mancat [intre timp ajunsese si Maria] am mers sa vedem ce e cu Access Art in Piata Unirii unde am ramas pana la sfarsitul serii pe iarba.

Semne care te directioneaza spre ce vrei sa vezi. Useful~
Am fost "agatate" si de niste mimi care ne-au dus la o tipa. Ei recrutau persoane care stiau sa deseneze pentru Scoala de Arte sau cam asa ceva. Ei bine, noi nu ne pricepem. Adica, Dee e buna la desen, dar nu i-a placut ideea asa ca a tacut malc. Apoi am participat la un proiect care sustinea ideea de Timisoara - capitala a culturii unde cine voia putea sa isi bage mana in acuarela si sa isi lase amprenta pe o bucata de panza impreuna cu numele si varsta. Mie mi-a fost un pic scarba de acuarela [da, sunt o printesita] dar pana la urma mi-am lasat si eu amprenta. Mai erau si niste pancarte cu corpul unor personaje din "Alice in Wonderland" si puteai sa iti pui fata si sa faci poze haioase.
Dee & Maria
Andreea, Maria, Dee, Deni, Denisa
Denisa & Andreea incercand sa invete sa jongleze
Atelier de desen pentru copii
Eu si Adi

Cu Deni si Adi
Se anuntau castigatorii de la festival
Seara ne-am intors acasa pentru ca eram obosite si a doua zi, trebuia sa se pregateasca pentru urmatorul examen.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment